Pri nákupe nad 60 Eur doprava zdarma.

Klasika, ktorá neomrzí: drevená krájacia doska

KLASIKA, KTORÁ NIKDY NEOMRZÍ: DREVENÁ DOSKA NA KRÁJANIE

Dosky na krájanie patria k neodmysliteľnému vybaveniu kuchyne. Už dávno však neplatí, že slúžia iba ako pomôcka na krájanie. Moderné dosky na krájanie sa vyznačujú svojou vynikajúcou funkčnosťou a originálnym dizajnom. Na trhu existuje nespočetné množstvo druhov dosiek na krájanie. Aké prednosti má drevená doska na krájanie? A ako sa o ňu starať?

Všeobecne zaužívaným ľudovým názorom je, že drevené dosky na krájanie sú menej hygienické, pretože sa nesprávne predpokladá, že na dreve zostávajú baktérie. Z tohto dôvodu ľudia preferujú (uprednostňujú) plastové dosky. Opak je však pravdou! Pri správnej starostlivosti o drevenú dosky sa nie je čoho obávať, pretože podľa najnovších výskumov je udržanie a prežitie baktérii na drevených doskách výrazne nižšie ako na plastových doskách.

Pri výbere dosky na krájanie narazíme na dosky rôznych tvarov a materiálov. Čo sa týka každodenného použitia, tak drevená doska na krájanie je nestarnúcou klasikou. Dôležitou prednosťou týchto dosiek je to, že pri krájaní neotupí nože. Kvalitná drevená doska na krájanie by nemala mať praskliny, triesky a nemôže vykazovať vysokú mieru nasiakavosti. Preto je dôležité vybrať vhodný typ dreva. Najčastejšie sa používa buk, jedľa, topol, dub. Čo sa týka rozmeru tvaru dosky, trh ponúka naozaj veľa možností. V prípade veľkosti dosky berieme do úvahy aj to, či sa bude doska používať tiež na servírovanie. V tomto prípade nám veľká doska na krájanie poslúži najlepšie. Pokiaľ chceme predĺžiť jej životnosť, je vhodné dosku ošetrovať jedlými olejmi, ktoré povrch zatiahnu a tekutiny z najkrájaných potravín sa ľahko šmyknú po povrchu. Nie je však vhodná na umývanie v umývačke riadu alebo na dlhé umývanie vo vode. V tomto prípade je potrebné brať do úvahy (myslieť na to,), že sa jedná o prírodný materiál.

Dosky na krájenie značky Porkert posúvajú kuchynské vybavenie za hranice, na aké ste zvyknutí. Sú vyrobené výhradne z kvalitných materiálov. Prím hrá kvalitné dubové drevo v spojení s hliníkovými držadlami. Dubové drevo sa vyznačuje svojou odolnosťou a vynikajúcou schopnosťou odolávať vlhkosti. Preto okrem iného, býva tiež využívané na výrobu sudov na víno. Hliníkové držadlá sa vyznačujú výborným pomerom pevnosti a hmotnosti. Sú povrchovo upravené technológiou práškového lakovania do veľmi moderného antracitového odtienu, ktorý sa hodí do modernej, či klasickej kuchyne. Zvolená kombinácia materiálov a tvarov zaisťuje, že tieto dosky dokonale dotvoria dizajn každej kuchyne.

dřevěná krájecí deska

Drevené dosky na krájenie Porkert hravo spájajú funkčnosť s dizajnom. Okrem krájania vám výborne poslúžia na servírovanie a ľahko sa stanú originálnym doplnkom vo vašej kuchyni.

Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.