Pri nákupe nad 60 Eur doprava zdarma.

Koniec tupým nožom! Ako vybrať ocieľku?

KONIEC TUPÝM NOŽOM! AKO VYBRAŤ OCIEĽKU?

Žiadna kuchyňa sa nezaobíde bez ostrých nožov. Preto by vo vybavení kuchyne nemala chýbať kvalitná ocieľka na nože. Na čo ocieľka slúži a ako vybrať tú správnu?

Ocieľka je nástroj, vďaka ktorému môžete nožom vrátiť ich ostrosť ľahko a rýchlo. Pri krájaní dochádza k otupovaniu a vytváraniu nerovností na povrchu ostria noža. Pravidelné používanie ocieľky udrží nože stále ostré a malo by byť súčasťou rutinnej starostlivosti o nože. Len tak nám môžu nože dlho a dobre slúžiť.


Na trhu možno nájsť rozsiahle množstvo ocieľok. Líšia sa tvarom, použitým materiálom, dĺžkou a hrubosťou. Prvým kritériom pri výbere môže byť dĺžka ocieľky. Dĺžka ocieľok sa väčšinou pohybuje medzi 20 až 35 centimetrami. Základným pravidlom je, že by ocieľka mala byť dlhšia ako váš najdlhší nôž. Čo sa týka tvaru, ocieľky na nože môžu byť okrúhle, oválne či štvorhranné. Najpoužívanejšie sú okrúhle ocieľky, hoci obľube sa začínajú tešiť aj tie oválne. Ďalším dôležitým faktorom je tvrdosť a hrubosť. Ocieľka na nože môže byť hrubej, strednej a jemnej hrubosti. Hrubé ocieľky je možné využiť na brúsenie veľmi tupých nožov. Brúsi síce účinne, dochádza však k väčšej strate materiálu na ostrí noža. Na bežné použitie odborníci odporúčajú používať ocieľku so strednou hrubosťou. Jemné ocieľky patria skôr do profesionálnych kuchýň, kde k brúseniu nožov dochádza veľmi často, napríklad po každej várke krájania mäsa.


Pokiaľ sa už nikdy nechcete trápiť s tupými nožmi, je pre vás ocieľka na brúsenie nožov tým správnym riešením. Vďaka brúseniu ocieľkou budú vaše nože vyzerať stále ako nové. Kvalitná ocieľka značky Porkert spája všetky dôležité atribúty do jedného produktu. Je vyrobená zo špičkovej ocele s vyšším podielom uhlíka, ktorý jej prepožičiava tvrdosť a odolnosť. Medzi rukoväťou a ocieľkou sa nachádza záštita, ktorá vás ochráni pred porezaním. Je známe, že práca s tupým nožom je viac nebezpečná ako s ostrým. Zaobstarajte si ocieľku a dajte tupým nožom zbohom.

Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.