Pri nákupe nad 60 Eur doprava zdarma.

Kuchárske nože: Čím sú odlišné?

ZAMERANÉ NA KUCHÁRSKE NOŽE: ČÍM SÚ ODLIŠNÉ?

V kuchyni sú nože nezastupiteľným pomocníkom. Samostatnú kategóriu tvoria nože kuchárske. Na rozdiel od bežných nožov sa vyznačujú vysokou kvalitou a dlhou životnosťou. Zháňate kuchárske nože a neviete si rady s ich výberom? Poradíme vám, ako spoznať kvalitné profesionálne kuchárske nože.


Kvalitný nôž spozná aj laik hneď pri prvom úchope. Pri výbere sa zamerajte na kvalitu materiálu a celkové spracovanie. Dôležitú úlohu zohráva tiež vyváženie noža, tvar a veľkosť čepele, ergonómia úchopu a nezabudnime ani na celkový vzhľad noža. Nôž by mal spĺňať vaše kritériá týkajúce sa ako funkčnosti, tak aj designu. Pri výbere záleží na vašich preferenciách. Mali by ste si určiť, čo od daného noža očakávate, na aké potraviny ho mienite používať, čo musí vedieť a čo naopak nie. Tu spravidla platí, že čím je nôž drahší, tým vyššia bude jeho kvalita. Výške ceny zodpovedá akosť materiálov použitých na čepeľ aj na rukoväť. Ďalšími faktormi, ktoré sa na cene podpisujú, sú podiel ručnej práce a zložitosť výroby. Vyššiu obstarávaciu cenu nožu možno však chápať ako investíciu na dlhé roky, pretože kvalitný nôž, o ktorý sa správne staráte, vám vydrží celý život.


Nože pre kuchárov nájdete aj v ponuke značky Porkert. Tieto nože však nie sú určené iba do profesionálnej kuchyne. Sú vhodné pre každého, kto dáva prednosť kvalite, funkčnosti a designu. Porkert ponúka profesionálne kuchárske nože rôznych veľkostí a účelov. Možno hľadáte nôž na pečivo, s ktorým nakrájate bagetu jedným ťahom. Alebo hľadáte malý nožík na krájanie alebo vykrajovanie. Alebo potrebujete kvalitný univerzálne použiteľný nôž, ktorý zvládne všetko? V ponuke nájdete nože na pečivo, drobné vykrajovacie nože aj univerzálne kuchárske nože niekoľkých veľkostí. Sú vyrobené zo špičkovej ocele, ktorá má vysoký podiel uhlíka a chrómu.

Tieto materiály zaručujú čepeli väčšiu tvrdosť a odolnosť voči korózii. Nože možno zaobstarať jednotlivo, ale aj ako celú sadu. Pri zaobstaraní sady budete mať istotu, že budete mať tie najpoužívanejšie typy nožov vždy po ruke. Súčasťou sady je aj magnetický blok, ktorý bezpečne udrží nože na svojom mieste a navyše sa stane luxusným doplnkom vašej kuchyne. Tak vám budú nože Porkert robiť radosť nielen pri krájaní ale aj ako doplnok kuchyne, vystavený na linke.

Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.