Pri nákupe nad 60 Eur doprava zdarma.

Sada kuchynských nožov Eduard

Kvalita overená generáciami

Rodinná firma Porkert píše svoju históriu už od roku 1881 aj s pomocou tých, ktorí sa rozhodli jej dôverovať. Je to úspech, ktorý preveril čas. Za kvalitou našich výrobkov sú roky práce, starostlivosti a rodinnej spolupatričnosti, ale tiež modernizácia výrobných techník. Skrátka pri značke Porkert ide tradícia ruka v ruke s inováciou a výsledkom sú skvelé produkty a celé generácie spokojných zákazníkov.

Poctivé materiály sú základ

Sada dostala meno po jednom z bratov Porkertových, ktorí vynašli legendárny liatinový mlynček. Sada nožov bude vyhovovať úplne každému, či už profesionálovi, alebo začiatočníkovi. Spojí v sebe jednoduchosť s eleganciou, kvalitou spracovania ručí za udržateľnosť – na nože je desaťročná záruka, pretože rodinná firma Porkert si je istá ich dokonalosťou. Navyše v sade nájdete všetky typy nožov, ktoré budete v kuchyni potrebovať.

Univerzálne nože na všetko

Vykrajovacím nožom môžete olúpať aj tej najmenší strúčik cesnaku zo záhradky. Univerzálny nôž sa stane vašim verným pomocníkom pre akúkoľvek prácu v kuchyni, svojou strednou veľkosťou je ideálny nielen pre jemnejšiu prácu, ale aj pre tú menej detailnú. Kuchársky nôž vám pomôže s veľkým množstvom zeleniny, aj krájaním mäsa na rodinnú grilovačku. Základom každej dobre vybavenej kuchyne je veľký kuchársky nôž. Pečivo si najviac užijete nakrájané na precízne plátky pomocou noža na pečivo.

Všetky tieto nože je možné kúpiť samostatne, oveľa výhodnejšie je však zabezpečiť si ich v jednej sade. Okrem nožov sada obsahuje tiež atypický stojan na nože. Tento je vyrobený z dreva a obsahuje magnety, ktoré vaše nože prichytia a povýšia nielen na skvelých pomocníkov, ale tiež na dekoratívny predmet. V kuchyni je skrátka táto sada synonymom praktickosti a estetickosti, pričom určite potesí každého kuchára.

Starostlivý výber materiálov

Česká rodinná firma Porkert jednoducho verí kvalitnému spracovaniu, ktoré v sebe má kus tradície a tiež kúsok inovácie. Pri nožoch je najdôležitejšia ostrosť a preto sú nože vyrobené z prvotriednej nemeckej nerezovej ocele akosti 1.4116 podľa ČSN EN 10088-2.

Najdôležitejšie je pevné ostrie, ktoré zaručuje uhlík, o krásu nožov bez hrdze sa postará chróm. Mangán zvyšuje odolnosť voči opotrebeniu a molybdén sa podieľa na húževnatosti noža (jeho odolnosť voči deformácii). Takto spracovaná oceľ je zdravotne nezávadná a vhodná svojou tvrdosťou na výrobu nožov. Nie je však tak tvrdá, aby sa nedala nabrúsiť v domácich podmienkach, napríklad ocieľkou, ktorú taktiež ponúkame. Kvalita je poctivo overovaná – nože sú vyrobené a testované v súlade s normou ISO 8442.

Chcete nôž, s ktorým to bude jednoducho hračka?

Rozpätie hrúbky čepele kuchynských nožov Eduard sa pohybuje medzi 2,5 – 2,8 mm. Vďaka riadenému kaleniu nož dosiahne tvrdosť 55±2 HRC (stupnica podľa Rockwella). Nôž je tak tvrdší, robustnejší a stabilnejší. Navyše sú všetky vybavené tzv. bolsterom, t.j. rozšírenou časťou na konci čepele smerom k rukoväti. Ten slúži na ochranu vašich prstov, aby sa nedostali k ostrej časti.

Klasický a štandardný priamy tvar je ako stvorený pre milovníkov tradičných, osvedčených nožov. Úchop rukoväte testovali desiatky rúk. Ergonomicky je prispôsobený skrátka všetkým, pretože pri krájaní je úchop veľmi dôležitý.

Rukoväť je vyrobená z kvalitného ABS plastu, ktorý okrem svojej ľahkosti ponúka aj príjemný úchop a jednu nenahraditeľnú výhodu – pri navhlčení sa nešmýka a nehrozí tak žiaden nepríjemný úraz. S týmito nožmi skrátka ľahko vykúzlite večeru pre celú svoju rodinu..


Ruku na to

Rukoväť je ergonomicky prispôsobená každej dlani, od chlapských až po tie nežnejšie. Sú za tým hodiny a hodiny testovania skutočnou rukou, nie iba vedecky vypočítaná „dokonalosť“. Rukoväť je vytvorená z ABS plastu, ktorý sa nešmýka ani keď je vlhký, a teda práca s nožmi Eduard bude vždy komfortná.

Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.