Pri nákupe nad 60 Eur doprava zdarma.

Sada kuchynských nožov Vilem

Kvalita overená generáciami

Poctivé materiály sú základ

Aj keď sa doba mení, sú veci, ktoré sú pre nás stále rovnako dôležité – rodina, tradície, pospolitosť a kvalita výrobkov. Tomuto všetkému rodinná firma Porkert veľmi dobre rozumie, rovnako ako faktu, že sa techlonógie stále vyvíjajú. Unikátnym spojením tradície s inováciou vytvára kvalitný tovar, ktorý vydrží ako veci zo „starých dobrých časov“, zároveň mu ale dodáva punc modernosti, a preto sú nože Vilem stelesnením prémiového výrobku.

Univerzálne nože na všetko

Sada kuchynských nožov Vilem, dostala meno po jednom z bratov Porkertových, ktorí vynašli legendárny klasický ručný mlynček, obsahuje všetky nože, ktoré budete v kuchyni potrebovať. Nôž na pečivo vám na jeden rez prekrojí krásne voňavý chlieb. Veľký kuchársky nôž je pýchou každého kuchára, menší kuchársky nôž zasa urobí z krajania mäsa a zeleniny ľahkú prácu.

Univerzálny nôž sa prispôsobí každej vašej potrebe a vykrajovací nôž vám uľahčí mnoho práce a potu. Nože si môžete kúpiť samostatne, ale tiež vo výhodnom sete s originálnym magnetickým stojanom , ktorý je vyrobený z dreva a nože sa k nemu jednoducho prichytia. Magnetické držadlo má okrem iného tiež tú výhodu, že nože sú na ňom prehľadne usporiadané, čo je tiež veľmi praktické pre rýchlosť výberu toho správneho noža. Rodinný firma Porkert stojí za kvalitou svojich výrobkov, preto na svoje výrobky automaticky dáva desaťročnú záruku.

Starostlivý výber materiálov

O kvalite noža rozhoduje predovšetkým jeho ostrie, najmä akosť ocele a jej tepelné spracovanie. Rukoväť môže byť tá najlepšia, ale pokiaľ je ostrie mäkké a nekvalitné (nedaj Bože, aby sa prehýbalo), tak vám nôž dlho nevydrží a práca s takýmto nožnom bude skôr utpením.

Pri sade nožov Vilem sa ničoho takéhoto obávať nemusíte. Čepeľ je vyrobná z nemeckej nerezovej ocele akosti 1.4116 podľa ČSN EN 10088-2., s vysokým podielom uhlíka, ktorý zvyšuje tvrdosť ocele. Chróm obsiahnutý v oceli zabezpečuje odolnosť voči korózii. Ďalšíe legujúce prvky, ako napríklad mangán a molybdén zvyšujú odolnosť voči opotrebeniu, tvrdosť a húževnatosť (odolnosť voči deformácii). Tepelným spacovaním, konkrétne presne riadeným kalením sa dosahuje tvrdosť čepele 55±2 HRC (tvrdosť podľa stupnice Rockwella), ktorá je taktiež veľmi dôležitá pre odolnosť a tým aj udržateľnosť ostria v perfektnej kondícii.

Chcete nôž, s ktorým to bude jednoducho hračka?

Sada nožov Vilem je ako stvorená priamo pre vás. Sada kuchynských nožov Vilem má hrúbku ostria v rozmedzí 1,7 – 2,5 mm podľa typu noža. Hrúbka ostria bola vybraná a testovaná tak, aby v kombinácii so zvolenou akosťou nerezovej ocele a profilom ostria poskytla ideálny komfort pri krájaní. Takto zvolené parametre zabezpečujú minimálny rezný odpor pri zachovaní dostatočnej tuhosti noža, a to aj pri krájaní tvrdých potravín. Aby sme celé ostrie doviedli k dokonalosti , tak sme jeho tvar navrhli v „rybinovitom“ tvare, vďaka čomu sa ešte viac rezný odpor zníži a krájanie je naozaj veľmi jednoduché.

Kvalita je starostivo overovaná – nože sú vyrobené a testované v súlade s normou ISO 8442. Počas testovania sa okrem iného kontroluje tiež ostrosť a trvanlivosť ostria na skúšobnom zariadení. Test prebieha tak, že ostrie musí pomocou presne definovanej sily 50N prerezať stoh špeciálne vyvinutej chemickej buničiny, ktorá je široká 10 mm a vysoká 50 mm do požadovanej hĺbky v závislosti od počtu cyklov.

Ruku na to

Rukoväť je ergonomicky prispôsobená každej dlani, od chlapských až po tie nežnejšie. Sú za tým hodiny a hodiny testovania skutočnou rukou, nie iba vedecky vypočítaná „dokonalosť“. Rukoväť je vytvorená z ABS plastu, ktorý sa nešmýka ani keď je vlhký, a teda práca s nožmi Vilem bude vždy komfortná.

Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.